მაგალითად, კარტოფილი და ხახვი შეინახეთ გრილ, მშრალ და ბნელ ადგილზე და არა მაცივარში. ასევე, პომიდორი, ავოკადო და თითქმის ყველა პროდუქტი (კენკრის გარდა), შეინახეთ ოთახის ტემპერატურაზე და მოარიდეთ სინათლეს.
ყველა ბოსტნეული და ხილი აუცილებელია იყოს კარგად გამომშრალი და იმ ადგილზე, სადაც ნესტი არ არის. პროდუქტები სასურველია შეფუთოთ სამზარეულოს ქაღალდში. და კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი რამ- ბოსტნეული არ შეინახოთ ხილის გვერდით.
სტაფილოს, წიწაკის და ბადრიჯნისთვის სინათლე საზიანოა. ხილი, რომელიც გამოყოფს კონდენსანტს (სითხეს) პერიოდულად გაწმინდეთ, რათა ისინი არ დალპეს.